Vergaderinggemist is een windows applicatie die gebruik maakt van gratis componenten van derden om mensen van thuis uit mee te laten luisteren met vergaderingen van Jehovah's Getuigen. Het is gemaakt om gebruikt te worden naast de JW library app. Thuisgebruikers krijgen via een webportaal (vergaderinggemist.org) toegang tot de stream en kunnen als aanwezige geregistreerd en mee geteld worden. Daarnaast is het mogelijk om de vergadering op te nemen en via vergaderinggemist.org terug te laten luisteren.

De belangrijkste eigenschappen in het kort:

• Live streamen
  • Opnemen
  • Opname via het web beschikbaar stellen

Verder:

• Klein scherm zodat het niet in de weg zit
  • Scherm blijft indien gewenst boven alle andere schermen zodat de status zichtbaar blijft, maar dit kan ook uitgeschakeld worden
  • Duidelijke webtoegang voor mee- en terugluisteren
  • Werkt op alle moderne systemen met een webbrowser
  • Zien wie er mee luistert, hen welkom heten en meetellen als aanwezige
  • Achteraf vergaderingen van de afgelopen week terug luisteren
  • Geen overbodige functionaliteit
  • Bijna volledig te automatiseren start en stop automatisch de stream/opname, en upload de opname automatisch als de vergadering afgelopen is
  • Ondanks automatisering toch flexibel te gebruiken
  • Meerdere gemeentes, meerdere streams per koninkrijkszaal (bijvoorbeeld als er meerdere zalen zijn)

Niet:

• Deelname van thuis uit door middel van het geven van antwoord wordt niet ondersteund door dit systeem, en er zijn ook geen plannen om dit mogelijk te maken.
  • Er is één wachtwoord per gemeente, er is geen wachtwoord per gebruiker. Er zijn ook geen plannen om dit mogelijk te maken.