1. Permanente URL aanmaken

Scroll naar beneden tot je het kopje Permanente URL aanmaken ziet. Stel in met hoeveel personen je gewoonlijk mee luistert. Vink vervolgens ook het vakje aan dat je op de hoogte bent dat je naam dan bewaart blijft in het systeem totdat je hem zelf verwijdert. (Dit is verplicht in verband met de AVG-wetgeving.) Klik ten slotte op de link Permanente URL aanmaken.

De URL verschijnt in het vlak dat op de plek van de link komt te staan. Klik in het vlak om de URL te kopiëren, en plak hem in een tekst bestandje om hem te bewaren.

2. VLC desktop

2.1 De URL in VLC toevoegen aan de media bibliotheek

Om deze permanente URL in VLC af te spelen start je eerst VLC. Klik op de Mediabibliotheek. Ga dan naar Bestand > Netwerk openen. Plak de permanente URL die aangemaakt is in het vak voor URL, en klik op Openen. De stream begint te spelen.

2.2 De stream in VLC afspelen, alle volgende keren
Start VLC. Klik in het hoofdscherm op de Mediabibliotheek. Klik met de rechtermuisknop op de titel van de vergadering, en kies Afspelen.

3. VLC op IOS

3.1 De eerste keer

Kopieer de permanente URL, en open vervolgens het programma waarmee je de stream in het vervolg wil afspelen, zoals bijvoorbeeld VLC. Als je VLC op de Ipad bekijkt kan je linksboven op het VLC icoontje tappen. Kies vervolgens in het menu "Netwerkstream".

Plak de URL die je gekopieerd hebt in het grijze vlak, en klik dan op "Netwerkstream openen".

3.2 Alle volgende keren

Tap op het VLC icoontje. Kies vervolgens in het menu "Netwerkstream". Hier zie je alle streams die je de afgelopen tijd beluisterd hebt. Klik op de permanenten URL. Als je dit een paar minuten voordat de vergadering begint doet, zal je meteen verbonden worden met de stream. Je wordt ook aangemeld als "Aanwezig" en kan dus ook welkom geheten worden en mee geteld worden.

Deze url kan je gewoon blijven gebruiken, dus je hoeft hierna niet meer via de browser in te loggen.

Zie voor meer mogelijkheden om eenvoudig mee te luisteren dit artikel