Sinds een recente update stottert het geluid van muziek soms als je deze via share screen presenteert vanaf een Mac. Je kan dit heel eenvoudig oplossen.

Als je op "Share screen" klikt onderaan het venster waar je selecteert wat je wilt delen zie je een uitklap-knopje naast het vinkje "Share sound":

Selecteer hier "Stereo (High-fidelity)".

Nu zal de muziek zonder stotteren en bijgeluiden afgespeeld worden.

OPMERKING 1 :

In een voorgaande versie van dit artikel werd geschreven dat je het knopje "Original sound" aan moest zetten als je muziek ging delen, en weer uit als je daarmee klaar was. Dit blijkt NIET nodig te zijn als je de instelling in stap 3 gebruikt.

OPMERKING 2:

De onderstaande stappen zijn ook overbodig.

1. Ga naar audio settings (het pijltje naast het microfoontje, en dan "Audio settings...")
  2. Zet het vinkje bij "Show in-meeting option to enable Original Sound" AAN. Je kan evt "'High-fidelity' music mode" en "Stereo audio" AAN vinken. "Echo cancellation" MOET UIT staan.